In 2019 verdwijnt het traditionele ISDN-netwerk, waardoor alle organisaties moeten overstappen naar het alternatief: VoIP. Wij vertellen je in deze blog meer over het behouden van bestaande apparatuur bij het overstappen naar VoIP.

Het verdwijnen van ISDN heeft niet alleen invloed op jouw telefonie maar natuurlijk ook op andere apparatuur. Onder apparatuur verstaan wij niet alleen de telefooncentrale en toestellen, maar ook een intercom, pinautomaat, alarminstallatie en frankeermachine maken bijvoorbeeld gebruik van ISDN.  Het is daarom belangrijk om goed advies in te winnen bij de overstap naar VoIP.

Overstappen op VoIP met behoud van apparatuur

Telefonieleveranciers, waaronder OZMO, leveren vaak eigen apparatuur. Bij OZMO vinden wij het belangrijk om eerst te inventariseren welke apparatuur er staat en of deze kan worden hergebruikt. Na deze inventarisatie kunnen wij aangeven welke apparatuur kan worden behouden en welke moet worden vervangen. Wij doen er dus alles aan om de door jullie vertrouwde apparatuur te behouden, we willen onze klanten tenslotte niet op zadelen met onnodige kosten. Wanneer de apparatuur moet worden vervangen, wordt deze aangesloten door onze Implementatie Consultant Ronald. Ondertussen geeft hij een uitgebreide uitleg over hoe het werkt en de functionaliteiten. Zo weten wij zeker dat onze nieuwe klanten overweg kunnen met de nieuwe apparatuur.

Goed om te weten… Uit ervaring kunnen wij zeggen dat het apparatuur van o.a. Snom en Yealink compatibel zijn met de nieuwe VoIP-systemen, waardoor er vaak geen nieuwe apparatuur nodig is.

Het duidelijk in kaart brengen en het inventariseren van de bestaande ISDN-lijnen en hun functies is een belangrijk deel van de overstap. Dit is een proces dat niet mag ontbreken in de offertefase. Vaak is er te snel een ISDN-lijn opgezegd zonder navraag te hebben gedaan, waardoor het complete alarmsysteem niet langer werkt.

Conclusie

De bestaande apparatuur hoeft dus niet altijd volledig vervangen te worden. Een goede en eerlijke inventarisatie door een betrouwbare partij is wel noodzakelijk om zodoende te voorkomen dat je achteraf alsnog tegen onnodige kosten aanloopt.

Wil je weten of het mogelijk is om jouw bestaande apparatuur te gebruiken met VoIP? Neem dan contact met ons op via 0413 741 741 of vul ons handige contactformulier in.