We horen en lezen steeds meer over datalekken en dat er gevoelige gegevens op straat liggen. Al sinds het ontstaan van internet zijn er fraudeurs actief die op elke denkbare wijze bedrijfs- en persoons- gegevens proberen te ontvreemden. Maar in hoeverre hebben organisaties hier last van bij telefonie? Je belt met VoIP tenslotte over het fraudegevoelige internet.

In deze blog bespreken we of bellen met VoIP veilig is of niet en waar je op moet letten.

Is bellen via internet gevaarlijker dan ISDN?

Een gevaar van bellen over internet is dat de lijn afgetapt kan worden. Hiermee krijgen kwaadwillende toegang tot jouw telefoongesprekken, waardoor bedrijfsgevoelige informatie op straat kunnen komen te liggen. Dit is niet mogelijk bij het bellen met VoIP van OZMO, omdat de lijn goed beveiligd wordt maar daarover straks meer ?

Of je nou belt met VoIP of ISDN, als persoon of bedrijf kan je door wangiri fraude* een metershoge telefoonrekening van gebelde telefoonnummers waar je niks van weet ontvangen.  OZMO houdt dit nauwlettend in de gaten en voorkomt deze fraude door een blokkade op te leggen bij verdachte activiteiten.
*Ook wel bekend als het omleiden van een telefoonlijn waarmee vervolgens peperdure nummers worden gebeld.

Hoe maakt OZMO bellen met VoIP veilig?

Het klinkt allemaal wel heel apocalyptisch zo, maar de technologie heeft niet stil gestaan. Er zijn legio aan maatregelen die OZMO als kwalitatieve en innovatieve provider neemt. Zo is de VoIP-server goed beveiligd, staat hij achter een firewall en zijn de gateways beveiligd. je wordt met OZMO verbonden middels een beveiligde IP-Sec of IP-VPN verbinding. Wij zorgen er als team voor dat de servers en verbindingen van jouw organisatie 24/7 gemonitord worden. Op die manier kunnen wij snel acteren bij eventuele calamiteiten.

Maar natuurlijk zijn er ook maatregelen die een ondernemer kan nemen. Een ondernemer kan zijn netwerk goed laten beveiligen via de netwerkbeheerder. Het aanscherpen van de beveiliging voor je netwerk is zeker geen overbodige luxe meer. Je wilt tenslotte geen ingang hebben of creëren voor kwaadwillende toch?

DAG ISDN, HALLO OZMO

Ontvang je graag vrijblijvend advies die volledig is afgestemd op jouw persoonlijke situatie? Neem dan contact met ons op met onderstaand formulier of bel naar 0413 741741.

Laat je gegevens achter en ontvang vrijblijvend advies die afgestemd is op jouw persoonlijke situatie. We nemen binnen één werkdag contact met je op.