VoIP bellen biedt bedrijven talloze voordelen, van voordelig bellen, efficiënt bellen tot een heleboel extra functionaliteiten. Maar er ontstaan ook misvattingen en talloze vragen bij internetbellen en het overstappen van telefonieprovider. Hieronder zullen we de 6 meest gestelde vragen beantwoorden met fabel of feit en natuurlijk met verdere toelichting.

Slechte geluidskwaliteit: feit of fabel?

Als je belt met Skype en WhatsApp ervaar je vaak een slechte geluidskwaliteit. Mensen leiden daar al snel uit af dat het met VoIP niet anders zal zijn. Het tegendeel is echter waar! Dankzij de digitale technologie levert VoIP van OZMO juist betere spraakkwaliteit op dan de oude bekende ISDN lijn. Dit zolang je maar een betrouwbare internetverbinding en voldoende bandbreedte hebt.

Fabel: OZMO’s installateurs stellen tijdens de installatie de hoogste kwaliteit voor jou in. Zo ervaar je al snel een betere geluidskwaliteit dan bij het bellen over de traditionele ISDN telefoonlijn.

Tijdrovende installatie: feit of fabel?

Vaak hebben mensen het idee dat je bij het overstappen van ISDN naar VoIP tijdelijk onbereikbaar raakt. Het klinkt wellicht ook intimiderend: de hele telefonische infrastructuur op z’n kop. We kunnen je geruststellen dat dit hartstikke mee valt. Het is simpelweg plug & play en daarna worden alle instellingen helemaal naar wens ingesteld.

Fabel: Onze monteurs installeren de nieuwe apparatuur en bekabeling. Dit gebeurt allemaal naast je huidige telefonie. Op het moment dat de monteur klaar is met de installatie wordt de knop omgezet en is jouw bedrijf meteen telefonisch bereikbaar via VoIP, zonder dat je ook maar even telefonisch onbereikbaar bent geweest.

VoIP exclusief bruikbaar op de PC: feit of fabel?

Met VoIP bellen wordt er vaak gedacht dat je alleen vanaf een PC of laptop kan bellen. Niks is minder waar. Zo kan je het internetsignaal naar een vast telefoontoestel laten lopen. En last but not least: je kan met Vast Mobiel integratie je directe zakelijke vaste nummer koppelen aan je mobiel, zodat je ook buiten kantoor bereikbaar bent op je vaste nummer.

Fabel: Met VoIP van OZMO ben je overal en altijd bereikbaar, op je mobiel, pc of laptop. Waar je ook bent. Op kantoor, thuis, in dat leuke koffietentje om de hoek en zelfs in het buitenland.

Onbereikbaar noodnummer: feit of fabel?

Al dat fabeltje gehoord dat je met VoIP niet naar noodnummers kan bellen? VoIP-telefonie is net zoals alle andere telefonie: of je nu naar internationale nummers of naar noodnummers wilt bellen, alles is gewoon telefonisch bereikbaar.

Fabel: Het is van groot belang dat je in geval van nood het noodnummer kan bellen. Met VoIP kan je bellen zoals je gewend bent, dús ook het noodnummer en internationale nummers.

Verlies van telefoonnummer: feit of fabel?

Ook als je overstapt van ISDN naar VoIP, kun je gewoon je oude vertrouwde telefoonnummer behouden. Een hele administratieve rompslomp? Wel nee! Onze specialisten van OZMO regelen dit volledig voor je.

Fabel: Wanneer je bij OZMO komt zorgen wij natuurlijk voor totale ontzorging inclusief het overzetten van je telefoonnummer van provider. Zo hebben wij onze eigen overstapservice, hiermee garanderen wij dat de overstap vlekkeloos zal verlopen.

Hoge prijzen: feit of fabel?

Met VoIP bel je via internet, dat veelzijdiger en goedkoper is dan ISDN. Kort gezegd: je ontvangt en krijgt meer voor minder geld. Je profiteert van een toekomstbestendige virtuele telefooncentrale die in de cloud staat en je hoeft niet langer te investeren in dure hardware en onderhoud.

Fabel: VoIP heeft een aantrekkelijk prijs-kwaliteitsverhouding. OZMO verzorgt een toekomstbestendige telefonieoplossing met eindeloze mogelijkheden én het is ook nog goedkoper dan ISDN.