De geruchten gingen al langer, maar nu is het zeker. KPN trekt de stekker uit ISDN. Zo’n 20 procent van de Nederlandse bedrijven belt nog via deze traditionele telefoniedienst. Waarom stopt het en wat is een goed alternatief? Wij zetten het voor je op een rij.

Waarom ISDN stopt…

ISDN is een traditionele telefonieplatform van KPN. In de tweede helft van de jaren 1990 genoot het van een sterke populariteit, mede doordat dit de eerste oplossing was om niet voor iedere dienst een eigen net aan te sluiten. Ruis op de lijn werd hiermee verleden tijd en er kon tegelijkertijd gebeld en geïnternet worden.

Bespaar geld en stap over naar VoIP

ISDN is een relatief dure dienst. De reden waarom nog zoveel bedrijven bellen via ISDN, is vermoedelijk doordat dit vaste kosten zijn net zoals gas en elektriciteit. De laatste jaren zijn de tarieven van telefonie sterk gedaald. Internetdiensten zoals Voice over IP – VoIP – hebben hun succes al een aantal jaren bewezen en is minstens net zo stabiel.

Een aantal voordelen op een rij

  • Kostenbesparend:
    ISDN is duur. Overstappen naar VoIP gaat je daarom in vrijwel alle gevallen geld besparen.
  • Nummerbehoud:
    Bij het overstappen naar VoIP houd je altijd je eigen telefoonnummer.
  • Veel extra functionaliteiten:
    Doorschakelen, keuzemenu, welkomstboodschap, ook buiten de deur bereikbaar op je vast werk-telefoonnummer, bellen met app op mobiel.

Altijd bereikbaar op je vast werk-telefoonnummer

Met VoIP ben je altijd bereikbaar op je vast werk-telefoonnummer, waar je ook bent. Of je nou in het buitenland bent voor zaken of voor vakantie, wanneer je je inlogt op je mobiel of laptop, kan je bellen en gebeld worden.

Dag ISDN, Hallo OZMO

ISDN is duur. Overstappen op VoIP gaat je daarom in vrijwel alle gevallen geld besparen. Een goede reden om dit, als het toch moet, maar meteen te doen. Overstappen naar VoIP is eenvoudig, snel en nummerbehoud is natuurlijk mogelijk. Er zijn verschillende partijen die VoIP bellen aanbieden, ga daarom nooit klakkeloos in op het eerste aanbod maar vraag juist om advies. Bij OZMO ontvang je gratis en vrijblijvend advies die afgestemd is op jouw persoonlijke situatie.

[contact-form-7 404 "Not Found"]