KPN trekt de stekker uit de bekende telefoonlijn. Na 30 jaar dienst gaat ISDN met welverdiend pensioen. Het aantal gebruikers van ISDN loopt steeds meer terug en door het stabiele internet neemt het bellen via internet (VoIP) juist toe. Best vanzelfsprekend toch dat ISDN stopt?

Waarom ISDN stopt en wat een goed alternatief is? Wij zetten het voor je op een rij.

Wat of wie was ISDN?

Maar even voor de goede orde, wat is ISDN ook alweer? Het is een verkorting voor Integrated Services Digital Network en hierdoor kan je over een aansluiting meerdere telefoniekanalen gebruiken. Zo is het mogelijk om tegelijk te bellen en te internetten en werd met ISDN ruis op de lijn verleden tijd. Bedrijven konden hiermee meerdere telefoonnummers hebben op slechts één kabel.

Bellen via het internet als alternatief

Moeten we het jammer vinden dat ISDN met pensioen gaat? Om eerlijk te zijn…. Nee, door de oude telefoonkabel te vervangen met de internetkabel (VoIP in de volksmond) komt er een scala aan mogelijkheden vrij. Lijkt het je niet leuk dat elke beller welkom wordt geheten voordat deze de beltoon hoort of wil je je vaste werk-telefoonnummer ook kunnen beantwoorden wanneer je buiten de deur bent? Het is dus gewoon bellen, maar nu hoef je nooit meer een telefoontje te missen. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt, bijvoorbeeld door de vroege vogels die jouw bedrijf bellen een ander belmenu te laten horen dan de bellers tijdens de openingstijden bellen.

Stap over van ISDN naar VoIP

Vandaag de dag bellen steeds meer bedrijven via VoIP. Er is geen telefooncentrale meer nodig, alleen een telefonieplatform in de cloud. Een groot voordeel is dat je vanaf meerdere locaties kan werken. Het maakt daarom niet meer uit of het toestel in Amsterdam of in Groningen aangesloten staat, als er maar een internetverbinding beschikbaar is.

Kies voor een specialist die voor jou alles op het gebied
van VoIP-telefonie kan regelen

Dag ISDN, hallo OZMO

Overstappen naar VoIP is eenvoudig, snel en nummerbehoud is natuurlijk mogelijk. Er zijn verschillende partijen die VoIP bellen aanbieden, ga daarom nooit klakkeloos in op het eerste aanbod maar vraag juist om advies. Bij OZMO ontvang je vrijblijvend en gratis advies die afgestemd is op jouw persoonlijke situatie.

[contact-form-7 404 "Not Found"]