3CX heeft een nieuwe update gelanceerd en die maakt ons leven weer een klein beetje makkelijker. Met de 4 Alpha update kun je nu gemakkelijk bellen en gebeld worden vanuit je webbrowser, zonder dat je de browser ook daadwerkelijk open hebt staan. Deze update zorgt ervoor dat je vanuit elk scherm eenvoudig kunt uitbellen. De telefoontjes komen als pop-up op je scherm te staan, zodat je niet telkens naar een nieuw tabblad verwezen wordt. De nieuwe 3CX Google Chrome extensie voegt een volledig functionele client in de browser toe, waarmee gebruikers oproepen kunnen beheren zonder het venster waaraan ze werken te verlaten.

Use the new Google Chrome Extension and make calls from your browser or CRM

Voorheen moest de Web Client nog actief zijn tijdens het bellen, maar dat hoeft nu niet meer. Dit geeft extra flexibiliteit in je werk: je kunt gewoon bellen vanuit het scherm waar je op dat moment in aan het werken bent. Telefoontjes komen binnen als pop-up, zelfs wanneer de browser even weg geklikt of volledig afgesloten is. Met de ingebouwde Click to Call-functie kun je nummers rechtstreeks vanuit de browser of CRM bellen.

Configuratie is eenvoudig:

 1. Login bij de Web Client en klik op “Instal 3CX Extension for Chrome” om de Chrome Web Store te openen.
 2. Klik op “Add to Chrome” om de update toe te voegen aan je browser en “Add extension” in het pop-up venster om die te installeren.
 3. Ga terug naar de Web Client en klik op “Activate your 3CX Extension for Chrome”.

Ondersteuning voor meer back-upservices en protocollen

 • Er zijn services toegevoegd voor back-up en gearchiveerde opnames, inclusief protocollen voor FTP, FTPS, FTPES, SFTP and SMB.
 • Inclusief “Migrate Archive”-hulpmiddel om het voor beheerders mogelijk te maken gearchiveerde opnames van Google Drive naar de lokale opslag van het telefoonsysteem over te brengen, waardoor er geen gegevens verloren gaan. Hier lees je hoe je dit kunt doen.
 • Verbetering van de update 3 DNS Resolver (invite/ACK handeling met bepaalde VoIP Providers).

Benodigdheden en mogelijke problemen

 • Voor 3CX Google Chrome Extension moet je onderstaande al hebben:
  • Update naar 3CX V16, update 4 Alpha
  • Minimaal versie 78 van Chrome
 • Gebruikers die al werken met de Click to Call uitbreiding moeten deze uitschakelen voor ze de 3CX Google Chrome Extension installeren
 • Gebruikers van V16, update 3 (of ouder), moeten zorgen dat ze minimaal update 4 hebben. Vervolgens kunnen zij de browser herladen terwijl de Web Client actief is om de extensie te activeren.

Hoe voer je de update uit?

Klik op “Updates” in het dashboard van de Management Console, selecteer “V16 Update 4 Alpha” en klik op “Download Selected” om deze update op je PBX te installeren. Als alternatief kun je V16 Update 4 Alpha voor Windows of Linux krijgen: