3xc-logoDe nieuwe versie van 3CX (v16) staat live. Versie 16 beschikt over een aantal nieuwe functionaliteiten en nieuwe hardwareplatformen. Dankzij de integratie van een innovatieve functionaliteit voor call- en contactcenters gaat zakelijke communicatie met V16 naar een hoger niveau. Via chat- en belfuncties op de website zijn bedrijven voortaan gratis te bereiken. 

Met v16 hebben klanten nog meer contactmogelijkheden en 3CX zorgt ervoor dat deze klanten effectiever worden geholpen dankzij nieuwe callcenterfuncties en routering op basis van vaardigheden, online SLA-bewaking en verbeterd opnamebeheer. Met de verbeterde CRM-integratie zie je wie er (opnieuw) belt.

Een van de belangrijkste nieuwe functies is de ondersteuning van Raspberry Pi. Daarnaast heeft versie 16 externe archivering, filtering en opruiming van gespreksopnamen. Opnames kunnen voortaan worden bewaard in Google Drive of op een FTP-server. Daardoor nemen oude opnames geen kostbare opslagruimte meer in op de telefooncentrale en kosten updates en upgrades minder tijd.

Geïntegreerde livechat

Vandaag de dag willen klanten meer en makkelijke manieren om in contact te komen met bedrijven. Dankzij de nieuwe plugin Live Chat & Talk van 3CX kan een klant de bedrijfswebsite bezoeken en met één klik chatten of praten met een medewerker. Geen gedoe meer en het gesprek is bovendien gratis.

Dit is een mogelijkheid waarmee 3CX uniek is: niet alleen met de integratie van live chat maar ook met de mogelijkheid een chat uit te breiden naar een spraakoproep. Geïntegreerde live chat zorgt niet alleen voor meer klanten, maar voorkomt ook dat medewerkers met verschillende systemen moeten (leren) werken, elimineert extra administratietaken en verlaagt maandelijkse kosten. 3CX Live Chat & Talk is beschikbaar als eenvoudig te installeren WordPress-plugin en kan bovendien via script aan elke website worden toegevoegd. Een doorbraak in de communicatiesector.

Opnames opschonen

Met de nieuwe functie ‘Opschonen’ kun je gearchiveerde of lokaal opgeslagen gespreksopnames verwijderen of verplaatsen naar een extern archief. Zo wordt het gebruik van opslagruimte drastisch verkleind en kunnen opnames worden bewaard op een goedkopere externe opslagruimte. Dit maakt 3CX een stuk kostenefficiënter. Met een nieuwe filterfunctie vind je je gewenste opnames snel weer terug.

Benieuwd hoe het zit met de opslageisen van gespreksopnamen sinds de invoering van de AVG? Je leest het in ons whitepaper.

Pop-out switchboard

Een andere mooie nieuwe functie is het pop-out switchboard. Wachtrijbeheerders en medewerkers kunnen nu een aparte switchboardweergave gebruiken, die is overgenomen van de switchboardfunctie op de Windows-client. Zo kun je taken rechtstreeks in de webclient uitvoeren. Zo kun je dus wachtrijen en oproepen beter inzien en beheren via een browser op je pc of Mac.

Betere beveiliging

Ook is in 3CX V16 erg veel aandacht besteed aan veiligheid van de omgeving. Er is een speciaal opt-in systeem die ervoor zorgt dat gebruikers een community vormen die de veiligheid verhoogt. Is er een aanvaller gesignaleerd in het systeem? Dan wordt het IP-adres meteen op een zwarte lijst gezet. De PBX is meteen beschermd, maar ook het IP-adres wordt gedeeld. Zo zijn alle 3CX-systemen op de hoogte van het gevaar en worden ze immuun. Met deze functie krijgen kwaadwillenden minder vat op 3CX.

3CX heeft ook veel aandacht besteed aan de beheerdersconsole, die immers het hart van elke 3CX PBX is. Een whitelist zorgt ervoor dat het aantal IP-adressen met toegang tot de console-features beperkt is, waardoor je het aantal gebruikers dat toegang heeft tot het admin-account erg in kunt dammen. Er is ook een ‘restrictions’-tab zodat beheerders de beveiliging kunnen optimaliseren waardoor derden minder kans hebben om toegang tot het admin-account te forceren. En het is voor beheerders die meerdere PBX’en onder hun hoede hebben voortaan makkelijker om de beveiligingsinstellingen tussen meerdere systemen te synchroniseren. Een stuk efficiënter beheer dus.

Andere nieuwe functies in 3CX v16

En er is meer. 3CX heeft veel nieuwe functies toegevoegd die de mogelijkheden vergroten:

  • Betere ondersteuning van Officie 365: voortaan heb je de mogelijkheid om contacten vanuit Office 365 te synchroniseren naar 3CX.
  • Meer script-opties voor de IVR-module.
  • Diepere integratie voor ondersteuning van DMTF-string.
  • Meer managementfeatures voor callcenters, zoals een specifiekere routering op basis van competenties van callcentermedewerkers.
  • De rapportageopties zijn verder uitgebreid.

Op dit moment draait 3CX v16 nog op een bèta. Wanneer de officiële release is brengen we je hiervan natuurlijk meteen op de hoogte.

Meer lezen over 3CX?

3cx-brochure-mockup-download