Creativiteit is de vonk die innovatie stimuleert. Wanneer je een I(C)T-team hebt dat IT-kennis op nieuwe, spannende manieren wil toepassen, dan kan dat op langere termijn voordelen opleveren voor je hele onderneming. Maar hoe bouw je zo’n team? Wij hebben 7 tips voor je verzameld voor het bouwen van een team dat uitdagende kwesties op een creatieve, onconventionele en constructieve manier aanpakt. 

Weinig bedrijfsleiders zien IT als een inherente, creatieve organisatie. Aan die houding zullen IT-leiders dus moeten werken. Creativiteit ligt aan de basis van elke succesvolle IT-technologie. Er was verbeeldingskracht voor nodig om een wereld op te bouwen met cloud services, big data, artificial intelligence en virtual reality.  Zulke ideeën komen niet uit de lucht vallen: ze worden ontwikkeld, verfijnd en toegepast door creatieve geesten.

Het opbouwen van een IT-team dat niet bang is om creatief na te denken en dat graag de bedrijfsactiviteiten naar veelbelovende nieuwe gebieden wil pushen, is een doelstelling die boven aan de agenda van elke IT-manager zou moeten staan. Gelukkig is het niet zo moeilijk om een competente, maar fantasieloze IT-medewerker op een nieuwe manier te laten denken. Dat komt omdat creativiteit geen unieke vaardigheid is die aan een select aantal mensen wordt gegeven; het is de vakkundige toepassing van kennis op een frisse, interessante en productieve manier.

Hier zijn 7 tips om je op weg te helpen bij je zoektocht naar het ontwikkelen van een team dat uitdagende kwesties op een creatieve, onconventionele en constructieve manier aanpakt.

1. Maak gebruik van verborgen creatief talent

IT heeft een unieke positie in de onderneming, die zich uitstrekt over vrijwel alle end-to-end bedrijfsprocessen over meerdere afdelingen. “Met enige creativiteit kan dat unieke uitkijkpunt worden gebruikt om projecten te vinden die voor het bedrijf van grote invloed kunnen zijn”, constateert Michael Cantor, CIO van Park Place Technologies, een dienstverlener op het gebied van datacenteronderhoud tegen CIO.com. Cantor is van mening dat IT-medewerkers net zo goed in staat zijn om projecten en business cases te definiëren als teams in een andere business unit. “Het bevorderen van de creativiteit om technologische mogelijkheden te ontdekken en te definiëren kan een enorme bedrijfswaarde creëren”, vertelt hij.

Cantor is van mening dat een basisprocesanalyse een logisch en vruchtbaar uitgangspunt biedt voor het stimuleren van creativiteit. “Kies een proces, zelfs een proces dat goed geoptimaliseerd lijkt, en doe een stapje terug om een werkgroep in het proces te laten duiken. Dit kan met moderne agile technieken, zoals een Gemba-wandeling of … een Kaizen-evenement,” stelt hij voor. “Een autonome groep door het proces laten gaan, zonder veel senior leadership micromanagement kan zeer creatieve resultaten opleveren.”

2. Wijd eens een dag aan creatief denken

Creativiteit floreert in een omgeving waar ruimte is voor verschillende ideeën, waar ze met passie kunnen worden besproken en waar ruimte is voor ontwikkeling. De beste creatieve ideeën komen niet tot stand door een mailwisseling of een vergadering van een uur, want deze zijn simpelweg te beperkt. Het is misschien een beetje een eng idee om je hele IT-team samen te brengen voor een uitgebreide en semi-gestructureerde discussie, maar wanneer je dit wel doet zul je zien dat je team tot betere concepten komt en dat het het teamgevoel ten goede komt.

3. Verwacht niet direct resultaat

Creativiteit loopt niet synchroon met tijdlijnen en deadlines zoals succesvolle bedrijfsprojecten dat doen. Daarom is het belangrijk om je team voldoende de tijd en ruimte te geven om met iets nieuws te komen en dat je ze helpt sappen te laten stromen. Een creatief team is vaak productiever wanneer het ruim de tijd krijgt om een uitdaging te beoordelen dan wanneer het zich voortdurend richt op een bijzonder lastige taak. Besteed aandacht aan wat je van je team vraagt en bepaal of het redelijk is om van ze te vragen.

Het stimuleren van creativiteit opent ook de deur naar een breder scala van denken. Je medewerkers komen waarschijnlijk uit verschillende achtergronden en kunnen misschien perspectieven bieden die je anders nooit in overweging zou hebben genomen. Juist wanneer iedereen anders denkt kom je tot de beste inzichten.

4.  Omarm automatisering om creativiteit vrij te maken

Als je veel alledaagse, repetitieve taken van IT automatiseert, maak je ruimte vrij voor creativiteit. Uit recent onderzoek blijkt dat 85% van de IT-managers zegt dat procesautomatisering de werktevredenheid verbetert en 87% zegt dat het de beschikbare tijd voor creativiteit vergroot.

5. Stimuleer (vriendelijke) onenigheid

Het is helemaal niet erg wanneer mensen het eens niet met elkaar eens zijn. Wanneer je in creatieve discussies ruimte biedt om het constructief oneens te zijn met collega’s en leidinggevenden, ongeacht de bedrijfshiërarchie, kan dit helpen een omgeving te creëren waar werknemers er zeker van kunnen zijn dat hun mening gehoord wordt. Zonder voorwaarden.

De meest creatieve oplossingen komen vaak van medewerkers die het dichtst bij de problemen staan en die in veel gevallen de eerstelijns support zijn. Wanneer je hen ruimte geeft om te experimenteren met de inzet van fixes, kan dat leiden tot oplossingen die niemand anders ooit had kunnen bedenken.

Het belangrijkste is dat het koesteren van de creativiteit van medewerkers een langdurige betrokkenheid vereist. Je begint klein, maar je wilt wel voortborduren op de goodwill van je team en ervoor zorgen dat er ook daadwerkelijk iets met de ideeën wordt gedaan.

6. Host een hackathon

Een hackathon is een sprintachtig evenement dat ontwikkelaars, ontwerpers, ingenieurs, projectmanagers en andere ideegeneratoren de kans geeft om hun creativiteit te laten zien. Ze winnen rap aan populariteit en hun structuur – beperkte tijd en gerichte probleemgebieden – scheppen ideale voorwaarden voor het creatieve proces. Zorg tijdens een hackaton voor ongestructureerde tijd, ondersteuning, veel eten (!), een beetje vriendschappelijke concurrentie en een probleem om op te lossen. De teams zijn zoveel mogelijk zelfsturend, zodat iedereen samen een doel heeft. Ook is het goed om managers en/of directieleden te betrekken, bijvoorbeeld als jurylid of om prijzen uit te rijken.

7. Overweeg een formele creativiteitstraining

IT-mensen kunnen soms het slachtoffer zijn van hun eigen technische expertise. Creativiteitstraining kan ze helpen om op heel verschillende manieren naar uitdagingen te kijken, zodat ze sneller, goedkoper, effectiever en vaak achteraf eenvoudig en duidelijk oplossingen kunnen bedenken en ontdekken.

De formele opleiding maakt het mogelijk om creatieve vaardigheden op een wetenschappelijke, logische manier te onderwijzen, een concept dat elke IT-leider zou moeten aanspreken.

Takeaway

Het ontwikkelen van een creatieve cultuur kost tijd en begint met een verlicht management. De eerste stap naar het stimuleren van creativiteit op de werkplek is het hebben van een open-minded leider om een voorbeeld te stellen en het team in de juiste richting te sturen. Terwijl leiders van oudsher gewend zijn om met antwoorden te komen en deze aan hun team te presenteren, gaat het nu meer om het stellen van vragen dan om het geven van antwoorden.

Vond je deze blog interessant?

Laat hieronder dan je e-mailadres achter en we sturen je relevante blogs voortaan gewoon toe. En nee: we spammen je niet helemaal vol.