IT & ICT zijn progressieve en constant veranderende industrieën. Als je altijd al graag met computers werkte, is een baan in de ICT-sector misschien wel het beste pad om te bewandelen. In dit artikel vind je zeven redenen om in de ICT te gaan werken.

Of je nu geïnteresseerd bent in technische support, netwerkbeheer of software-ontwikkeling: de mogelijkheden zijn eindeloos. Om de keuze wat makkelijker te maken hebben we zeven goede redenen om in de ICT te gaan werken voor je opgesteld.

1. Kansen

De ICT-wereld verandert razendsnel. In wat voor industrie je ook wilt werken, de meeste moderne bedrijven hebben mensen nodig met algemene vaardigheden en kennis over ICT binnen hun bedrijf. Met een HBO of MBO diploma in de ICT zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo kun je kiezen voor een baan als:

  • Support engineer
  • Implementatie consultant
  • Netwerkbeheerder
  • ICT support
  • ICT assistent

2. Afwisseling

Een van de mooiste redenen om in de ICT te gaan werken is het feit dat het overlapt binnen tal van industrieën. Dit betekent dat je een baan kunt vinden in zowat iedere sector, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Je zou kunnen werken binnen de geneeskunde, gezondheidszorg, transportsector, kunst- en entertainmentsector, financiële dienstverlening, onderwijs, rechtspraak, landbouw of bij een non-profitorganisatie. Hou je van afwisseling? Dan wissel je gewoon van sector.

3. Doorgroeimogelijkheden

Naarmate de technologie verder evolueert, groeit jouw carrière mee. Informatietechnologie is geen statische industrie. Nieuwe kansen doen zich elke dag binnen bedrijven of in aanverwante gebieden voor. Ben je al afgestudeerd? Dan kun je altijd kiezen om door te studeren met verschillende trainingen. Met een beetje groei kom je in aanmerking voor banen als:

  • Software ontwikkelaar
  • Systeem analist
  • Technisch adviseur
  • Coördinator informatietechnologie
  • Ontwerpen en programmeren van computerspellen

4. Uitdagingen

Met een baan in de ICT is jouw belangrijkste doel het oplossen van problemen waar mensen tegenaan lopen. Houd jij ervan uitdagingen aan te gaan? Dan haalt de ICT-industrie het beste in je naar boven. Of je nu werkt in technische ondersteuning, netwerkbeheer of als een software-engineer, het is zelden saai.

Een groot deel van het IT-proces is afhankelijk van creativiteit en probleemoplossing. Met de juiste vaardigheden is elke dag weer een feest.

5. Het salaris

Omdat technologie ten grondslag ligt aan het succes van veel verschillende industrieën, is het geen verrassing dat er veel vraag is naar technologieprofessionals. Zolang er binnen een bedrijf digitale problemen bestaan, zullen altijd getalenteerde technologieprofessionals nodig zijn. Voor jou is dat natuurlijk hartstikke gunstig. Hoe moeilijker het werk, hoe hoger de waardering. En daarnaast is er een groot arbeidstekort in de ICT-sector. Tel uit je winst.

6. Innovatie

Als je het leuk vindt om te werken op het snijvlak van onderzoek en innovatie, dan is een baan in de ICT helemaal jouw ding. Een belangrijk onderdeel is namelijk het verleggen van grenzen en het verbeteren van ons dagelijks leven.

Van technische ondersteuning tot softwareontwikkeling: technologieprofessionals gaan net zoals de industrie zelf vooruit. Of je nu creatief of ondersteunend bent, een carrière in informatietechnologie zal je constant blootstellen aan nieuwe ontwikkelingen en concepten.

7. De verzadiging

Werken in de ICT heeft in de basis altijd het helpen van mensen. Op wat voor manier dan ook. Werk je op de supportdesk, dan ben je dag in dag uit bezig met het oplossen van problemen van klanten. Of je geeft ze advies over hoe ze de oplossing het beste kunnen gebruiken. Als implementatieconsultant zorg je ervoor dat gebruikers de technologie op de beste manier kunnen gebruiken en geef je antwoord op al hun vragen. Ben je meer van de ontwikkeling? Dan ontwikkel je waarschijnlijk een applicatie waar een behoefte mee wordt vervuld.

Wat je ook doet in de ICT, je zult altijd mensen helpen. En dat komt met een grote waardering en verzadiging.

Werken in de ICT?

Enthousiast geworden? OZMO is altijd op zoek naar professionals in de ICT-sector. Wil jij je carrière naar een hoger niveau tillen? Neem dan een kijkje op onze vacaturepagina!

Vond je deze blog interessant?

Laat hieronder dan je e-mailadres achter en we sturen je relevante blogs voortaan gewoon toe. En nee: we spammen je niet helemaal vol.