Nederlanders worden steeds bewuster van smartphonebeveiliging, blijkt uit een artikel van Telecompaper. Toch zijn er maar enkele Nederlanders die daadwerkelijk maatregelen treffen om zich te beschermen tegen de mogelijke gevaren die op de loer liggen op een smartphone, zoals virussen, hackers, malware of verlies of diefstal.

Over het algemeen lijken mannen zich meer bewust te zijn van de risico’s dan vrouwen en nemen mannen dan ook vaker voorzorgsmaatregelen. Wat opvalt is dat Nederlanders zich wel beschermen tegen virussen, malware en hackers maar vaak minder bewust nadenken over het risico van diefstal van een smartphone. Terwijl juist diefstal of verlies van de smartphone grotere data veiligheid risico’s met zich meebrengt.

Bewustwording

Dat Nederlanders steeds bewuster worden over de gevaren in sommige apps en malware is vooral goed zichtbaar over een langere tijd. Zo is in 2014 gemeten dat 57% van de Nederlanders zich bewust was van de risico’s. In 2019 was dit gestegen naar 72%. Deze stijging in bewustzijn is mogelijk te verklaren doordat er een aantal voorvallen in de media behandeld zijn waarbij bekende apps virussen of malware bleken te bevatten.

76% van de mannen is zich er van bewust dat apps risico’s kunnen bevatten in de vorm van virussen of malware. Bij de vrouwen is dit 64%.

Terwijl bijna drievierde van de Nederlandse bevolking zich bewust is van de mogelijke gevaren van apps op hun smartphone, doet slecht 42% hier ook daadwerkelijk iets aan. Zo gebruiken zij software om hun smartphone te beschermen tegen hackers en virussen. Dit betekent dat meer dan de helft van de Nederlanders zich zelf niet beschermt tegen mogelijke malware op hun smartphone, dat moet beter kunnen.

Mensen blijken ook niet al te voorzichtig met hun smartphone wanneer ze deze verliezen. Zo heeft slechts 28% van de Nederlanders in 2019 maatregelen getroffen om data van het gestolen of verloren mobieltje te wissen. Wel probeert 42% van de mensen hun mobieltje terug te vinden na diefstal of verlies.

Beveiliging

Toch is het heel belangrijk dat je jouw gegevens goed beveiligd. 48% van de inbreuken op databeveiliging wordt namelijk veroorzaakt met kwade bedoelingen. Destiny wil een veilige werkomgeving voor haar medewerkers, waar zij zich ook bevinden en met welk toestel zij ook werken. Gelukkig hebben wij dit gevonden in Endpoint Security. De Destiny Endpoint Security beschermt zowel de traditionele als mobiele endpoints met één geavanceerde beveiligingsoplossing. Aangezien advanced threat protection niet zonder device management kan, combineert onze Security deze twee tot één oplossing. Zo breng je de diverse besturingssystemen van je gebruikers in kaart, monitor je of zij hun toestel volgens je beleid gebruiken of beheer je de toegang tot een toestel met een verplichte pincode. Deze beveiliging werkt op alle soorten besturingssystemen, van iOS tot Android en Windows. Er zijn dus geen smoezen meer mogelijk tot onbeveiligd gebruik van je toestellen. Daarnaast kun je tot wel vijf toestellen per gebruiker beveiligen en betaal je hiervoor alleen wat je gebruikt.

Vond je deze blog interessant?

Laat hieronder dan je e-mailadres achter en we sturen je relevante blogs voortaan gewoon toe. En nee: we spammen je niet helemaal vol.