Jaarlijks worden er voorspellingen gedaan door trendwatchers en specialisten. Door de technologische ontwikkelingen zijn de IT-trends voor 2016 wederom booming! “De Nederlandse IT-branche heeft ook in 2016 de wind in de zeilen. Wij verwachten een omzetgroei van 7%: onder meer dankzij een toenemende vraag naar software en cloud-diensten.” Aldus ABN AMRO.

Cloud telefonie

De belangrijkste (communicatie)trend hierin voor ondernemingen in 2016 is Hosted VoIP — ofwel cloud telefonie (bron). Waarom? Simpel. Bij Hosted VoIP maak je gebruik van een telefooncentrale in de cloud. Allereerst levert dat een grote kostenbesparing op én kun je maandelijks het aantal telefoonlijnen wijzigen. Daarnaast sluit het naadloos aan op Het Nieuwe Werken. Met slechts een laptop of smartphone kan vanuit de hele wereld worden gebeld alsof je gewoon op kantoor zit.

Flexibel werken

Naast het feit dat Het Nieuwe Werken, flexwerkplekken en thuiswerken termen zijn die steeds als normaler worden beschouwd, blijft ook de wetgeving niet achter. Vanaf 1 januari 2016 is de Wet Flexibel Werken(Wfw) ingetreden. Het doel van deze wet is om flexibel werken voor werknemers te bevorderen, zodat thuis werken en werken op gunstige tijden meer tot de mogelijkheden gaat behoren  in 2016 worden werktijden en arbeidsplaatsen dus nog flexibeler.

Softwareoplossingen

Cloud telefonie in combinatie met softwareoplossingen — dát is de toekomst.

  • Integraties met Outlook, CRM- of ERP-systemen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om direct alle informatie uit het CRM-systeem te halen wanneer een klant belt — Om zo een optimale klantenservice te bieden.
  • Mobiel integratie, om zo je smartphone zakelijk te gebruiken. Altijd en overal bereikbaar alsof je op kantoor zit.
  • Een gebruiksvriendelijke client, om zo direct te zien welke collega’s op welk moment beschikbaar zijn.
  • iQueue, om zo alle communicatieplatformen in één oogopslag te monitoren, klanten optimaal van dienst te kunnen zijn en efficiënter te werken.
  • Maatwerk integraties! Voor meer info, neem contact met ons op.

Veiligheid!

Naast de vele voordelen en mogelijkheden van die de online wereld biedt, zijn daaraan ook bedreigingen gekoppeld. Veiligheid is daarom zeker een belangrijk aandachtspunt! En dat nemen wij ook erg serieus — lees hier meer over onze veiligheidscontrole.