Het technologiebedrijf Swyx en de grootste Duitse telecom-aanbieder Deutsche Telekom versterken hun samenwerking met de ondertekening van een strategische overeenkomst die de partijen in ieder geval tot het jaar 2021 aan elkaar bindt. Bovendien heeft Deutsche Telekom haar aandeel in Swyx vergroot. Swyx, specialist op het gebied van Unified Communications-oplossingen voor het MKB, maakt daarmee wederom een mooie stap. In de zomer bereikte Swyx al een recordaantal van 750.000 gebruikers, waarvan alleen al 130.000 in het afgelopen jaar.

“We zijn ontzettend trots op onze samenwerkingsovereenkomst met de Deutsche Telekom. Onze krachten worden daarmee gebundeld: onze innovatieve oplossingen met de focus op kleine bedrijven en de intelligente marktbenadering van de Deutsche Telekom. Zo kunnen we onze klanten een nog betere propositie aanbieden. Daarnaast stelt onze samenwerking ons in staat het MKB verder te digitaliseren en ons als marktleider te blijven ontwikkelen”, zegt Dr Ralf Ebbinghaus, CEO van het Duitse Swyx Solutions AG.

Deutsche Telekom hecht belang aan digitalisering

Hagen Rickmann, Managing Director bij de Deutsche Telekom benadrukt het belang van digitalisering bij kleine tot middelgrote ondernemingen: “Met deze samenwerking onderstrepen we wederom het belang dat Deutsche Telekom hecht aan een verdere digitalisering in het MKB. Swyx is daarin een betrouwbare partner met wie we graag blijven samenwerken. Een win-win, niet alleen voor beide bedrijven maar ook onze klanten”.

Deutsche Telekom biedt de innovatieve en intelligente IP-oplossingen van Swyx zowel binnen het DeutschlandLAN cloud-portfolio aan als bij de on-premise telefoonsystemen voor de zakelijke klant. Het gecombineerde productaanbod zal worden doorontwikkeld binnen het kader van de strategische samenwerkingsovereenkomst.

Over Swyx

Als Europees marktleider is Swyx via een tweelaags distributiesysteem lokaal aanwezig met distributeurs en meer dan 1.000 geautoriseerde resellers. Het in Dortmund gevestigde bedrijf met vestigingen in Groot-Brittannië en Frankrijk verkoopt niet alleen softwareoplossingen in vijf talen, maar heeft ook de bijpassende telefoons en andere hardware in zijn productportfolio. Het veelvuldig bekroonde Unified Communications van Swyx is er niet alleen als inhouse (CPE)-oplossing, maar ook als cloud-variant met bekende partners: in Europa heeft Swyx reeds 750.000 gebruikers, waarvan ongeveer 10 procent voor de cloud-variant heeft gekozen. Op dit moment werken bij Swyx meer dan 150 mensen aan het voortdurend verbeteren van de SwyxWare-oplossing, zodat deze aan de communicatievereisten van vandaag en van morgen blijft voldoen.

Bron: https://www.wisse-worldcom.nl/nl/nieuws-en-blogs/klanten-nieuws/strategische-samenwerking-swyx-en-deutsche-telekom/