Glasvezelverbindingen zie je steeds vaker, omdat moderne netwerken in omvang groeien en er steeds hogere eisen aan gesteld worden. Voordelen? Onder meer een galvanische scheiding, de mogelijkheid om grotere afstanden te overbruggen en de ongevoeligheid voor interferentie.

OZMO levert vanaf heden ook glasvezelverbindingen van KPN, Tele2 en Ziggo. De snelheden betreffen 50 Mbit / 50 Mbit en 100 Mbit / 100 Mbit met een overboeking van 1:10 of 1:1. Hogere snelheden zijn in de meeste gevallen mogelijk op aanvraag.

Over glasvezelverbindingen

Glasvezel, ook fibre (Brits-Engels) of fiber (Amerikaans-Engels) genoemd, is een haarfijne vezel van glas. Het wordt onder meer toegepast als optische vezel in de telecommunicatie. Hierbij wordt licht gestuurd door lange vezels van zeer sterk, helder glas om signalen op een betrouwbare manier over zeer grote afstanden te verplaatsen. Nederland is een van de weinige landen in Europa waar ook echt glasvezel tot aan de woning (Fiber-to-the-Home) wordt aangelegd.

Glasvezel heeft een aantal voordelen:

  • De vezels zijn onbrandbaar en de treksterkte blijft behouden tot ruim 300 °C, hoe hoger de temperatuur, hoe geringer de sterkte.
  • De treksterktes zijn zeer hoog, zelfs hoger dan van de kunststofvezels zoals nylon- en polypropeen.
  • Niet af te luisteren met elektromagnetische middelen.
  • Volledig ongevoelig voor storing van buitenaf (interferentie) zoals door radiofrequente elektromagnetische velden.

Glasvezelverbindingen van OZMO

OZMO levert vanaf heden ook glasvezelverbinding van KPN, Tele2 en Ziggo. De snelheden betreffen 50 Mbit / 50 Mbit en 100 Mbit / 100 Mbit met een overboeking van 1:10 of 1:1. Hogere snelheden zijn in de meeste gevallen mogelijk op aanvraag.

Interesse? Vraag per e-mail een offerte aan via info@ozmo.nl.