Hacken is iets van deze tijd — van de online wereld. Door deze vorm van cybercrime kunnen hackers toegang krijgen van buitenaf en zo bijvoorbeeld je computer of telefoon besturen, informatie stelen of bellen. Veiligheid staat bij ons erg hoog in het vaandel en nemen wij dan ook zeer serieus. In De Telegraaf verscheen onlangs een artikel wat inging op het hacken van VoIP-telefoons. “Telefoons waarmee via internet gebeld kunnen worden, blijken in veel gevallen kinderlijk eenvoudig te hacken zijn”, schrijft de Telegraaf.

De Telegraaf vermeldt verder dat telefoonsystemen die gebruikmaken van het internet om te bellen de deur open laten staan voor aanvallen van buitenaf. Hackers kunnen binnendringen door een werknemer naar een malafide site te lokken waar malware geïnstalleerd wordt. Zo kunnen hackers de controle over één of meerdere telefoons overnemen en is het mogelijk om via zo’n toestel een premium-nummer te bellen of gesprekken af te luisteren.

VoIp-toestellen hacken? Niet bij OZMO!

Dat wil niemand natuurlijk. Gelukkig hoef je jezelf bij OZMO hier geen zorgen over te maken — Wij zorgen ervoor dat deze bad guys buiten de deur blijven. Onze software maakt namelijk gebruik van een Windows Certificaat en als je gebruikmaakt van onze oplossing kun je niet met vaste (VoIP-)toestellen over het publieke internet bellen. Er zou dus eerst toegang verschaft moeten worden tot het netwerk van de gebruiker — onze klant. Zo kun je veilig bellen via je eigen netwerk en krijgen hackers dus geen kans om je VoIP-toestel te gebruiken. Geen zorgen dus!

Meer weten over online security? Lees ons blog voor tips.