Dagelijks worden er bij MKB bedrijven meerdere telefoongesprekken afgehandeld. Nog steeds staan er vaak telefoontoestellen met een hoorn op de werkplekken bij bedrijven. Bellen met de hoorn tussen je nek en schouder om notities te maken. Komt het bekend voor? Dan is handsfree bellen echt een uitkomst. 

Hoewel deze telefoontoestellen nog veel gebruikt worden, zijn ze niet echt praktisch. Werknemers zijn gebonden aan hun werkplek en telefoneren met een hoorn tussen je nek en schouders terwijl je notities maakt, heeft nog nooit iemand prettig werken gevonden. De ‘kantoor headset’ is in veel organisaties nog altijd geen algemeen geaccepteerd item op de werkvloer. Zonde, want het is bewezen dat het werkt om je af te sluiten van het kippenhok dat het kantoor soms kan zijn.

De voordelen van handsfree bellen

Waarom je het beste over kunt stappen op handsfree bellen achter je PC?

#1 Geluidsonderdrukking

Een van de grootste obstakels van een productieve werkdag is achtergrondgeluid. We zijn nou eenmaal niet gemaakt om te multitasken – en dat laten onze hersenen duidelijk zien. Het is lastig om jezelf te concentreren wanneer er veel om je heen gebeurt: je werkgeheugen slaat meteen af wanneer je (irrelevante) spraak hoort. Veel kantoor headsets zijn daarom specifiek ontworpen om omgevingsgeluid te blokkeren, zodat je je optimaal kunt concentreren op je werk.

#2 Efficiënter werken

Hoe comfortabeler je werkt, hoe productiever je bent. Het hectische tempo wat herkenbaar is voor het moderne kantoorleven vergt steeds meer van werknemers. Dankzij de technieken die achtergrondgeluiden verwijderen bij moderne kantoor headsets kun je meer gedaan krijgen in minder tijd: efficiënter werken dus. Bovendien hoef je de telefoonhoorn niet meer tussen je nek en schouder te klemmen om notities te maken – en dat maakt het ook nog eens ergonomisch verantwoord – maar kun je terwijl je telefoneert snel een e-mail versturen of kopje koffie halen. Tijdwinst!

#3 Flexibiliteit

Geen hoorn meer vasthouden en niet gebonden aan je werkplek zijn – flexibel werken met een headset op kantoor. Veel medewerkers willen niet de hele dag aan hun bureau gebonden zijn en moeten tijdens gesprekken vaak op andere plekken in het kantoor zijn, bijvoorbeeld om kort te overleggen met een collega, een document te zoeken of een kop koffie te halen, zonder het gesprek in de wacht te zetten. Een (draadloze) headset biedt meer flexibiliteit!

Nog niet 100% overtuigd? Probeer dan één van onze Jabra 900 headsets eens uit en laat jezelf overtuigen:

jabra headset handsfree

Meer info of direct bestellen?

Benieuwd wat OZMO voor jou kan betekenen? Laat hieronder je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.