In Nederland is ‘het weer’ één van de meest besproken onderwerpen. Zeker gedurende de koudere jaargetijden — We hebben het er maar zwaar mee; kou, regen en weinig daglicht. Een paar weken werken in een land waar het wel warm is, terwijl je met je bol in de zon geniet van een cocktail — iets voor jou?

Zelfs zonder dat je klanten het doorhebben en je collega’s hoeven je aanwezigheid ook niet te missen. Laptop open en online participeren in vergaderingen. Vervolgens wat klanten terugbellen en samen met je collega werken aan dat rapport. Enige verschil is dat jij aan het strand ligt… Klein detail maar…

Geen. File. Meer. Wat een opluchting!

Als digital nomad vertrekken naar het buitenland is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar ook flexwerken binnen Nederland kent genoeg voordelen. Wat is er nou fijner dan geen files, geen vertragingen met het openbaar vervoer en minder stress? Acht jaar geleden werden de gevolgen van thuiswerken al onderzocht. Vakblad Journal of Applied Psychology vergeleek 46 studies en concludeerde onder meer dat thuiswerkende werknemers meer controle krijgen over hoe ze hun werk doen en indelen, waardoor thuiswerken niet alleen een positief effect heeft op de arbeidsvreugde, maar het ook zorgt voor een betere balans tussen werk en familie waardoor stress afneemt (bron). Acht jaar geleden beschikte niet iedereen over een internetverbinding thuis, waardoor dat de voornaamste reden was dat thuiswerken niet vaker werd toegelaten. Tegenwoordig heeft iedereen internet en kun je daarnaast ook bijna overal gratis WiFi vinden — Flexwerken it is.

Flexwerken

Sinds de komst van Het Nieuwe Werken (HNW) is flexibel werken de laatste jaren steeds ‘normaler’ geworden. Dankzij de nieuwste technologieën, zoals cloud-based services, zijn werknemers in staat om te werken waar en wanneer ze dat willen. Bedrijven stappen over op HNW, niet alleen omdat ze daardoor kunnen bezuinigen op kantoorruimte, maar ook omdat het voordelen op zou leveren qua productiviteit én het reistijd bespaard (bron). Een dag waarop de combinatie van kantoor, extern werken én privé lastig te combineren lijkt, is voor een flexwerker geen probleem. ‘s Ochtends werken op kantoor, vervolgens door naar een externe afspraak en daarna werken bij een flexwerkplek om toch je taken af te krijgen, maar ook het etentje niet te missen!

Welcome to ‘the cloud’

Door te werken in de cloud, heb je op elke plek toegang tot hetgeen je nodig hebt – het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Met OZMO cloud telefonie bel je via het internet en maak je gebruik van gebruiksvriendelijke software dat op elk apparaat de downloaden is. Met deze software — de SwyxIt! client — kunnen gebruikers eenvoudig eigen sneltoetsen voor interne en externe oproepen aanmaken en zo nog sneller contact opnemen met collega’s of klanten. Dankzij de geïntegreerde aanwezigheidsinformatie weten ze altijd of en hoe de communicatiepartner in kwestie het beste te bereiken is. Hierdoor kun je dus werken vanaf de plek waar het jou het beste uitkomt, vanaf het apparaat dat je wilt. Je werkt snel en efficiënt. Tijdwinst dus. Wereldwijd, landelijk of lokaal. In de cloud is het allemaal even dichtbij. De tools zijn er! Lees hier meer over OZMO’s SwyxIt! client.