Klanten en partners van OZMO cloud communications kunnen voortaan ook bij OZMO terecht voor VPS (Virtual Private Server) en Virtual Firewall. OZMO stelt namelijk haar Hyper-V gebaseerde platform open voor partners en klanten die de stap naar ‘de cloud’ willen maken. Klanten kunnen nu hun gehele ICT naar het datacenter van OZMO migreren.

In eerste instantie werd het Hyper-V platform opgezet voor de hosting van telefonie, maar gezien de enorme potentie van onbenutte mogelijkheden is besloten om het platform ook beschikbaar te stellen voor andere clouddiensten.

“Klanten kunnen nu met hun gehele ICT naar ons OZMO cloud datacenter. Wij vragen onze partners ons uit te dagen dat te leveren wat anderen niet kunnen of willen. En daarin zit ons onderscheidend vermogen”, vertelt technisch directeur Remco Eikhout.

OZMO heeft afgelopen jaar 100% beschikbaarheid geleverd op haar hardwareplatformen. “Voor dit nieuwe platform bieden we partners dezelfde betrouwbaarheid. Altijd en overal toegang tot je ICT, dat vinden we vanzelfsprekend.”

Flinke daling in kosten dankzij Hyper-V

Dankzij deze innovatieve OZMO-dienst zijn organisaties niet langer afhankelijk van hardware, want fysieke servers kunnen eenvoudig vervangen worden. Daarnaast kun je beter en sneller schalen. Voor Hyper-V was de doorlooptijd voor besturingssystemen sterk afhankelijk van de levering en aanschaf van hardware. Hyper-V verlaagt de datacenter kosten flink, want het is een stuk efficiënter. Moderne servers hebben genoeg capaciteit en vermogen om tientallen virtuele machines te laten draaien.

Migratie is eenvoudig. Hyper-V heeft een hoge compatibiliteit tussen het eigen datacenter en de verschillende systemen, waardoor het migreren van data niet langer moeizaam is. De data hoeft alleen maar met de VM’s naar het datacenter van OZMO te worden verplaatst.

Veiligheid

Talloze bedrijven stapten de laatste jaren al over naar virtualisatieplatformen of te wel ‘de cloud’. Zo kunnen ze overal ter wereld bij hun data, die opgeslagen is op een streng beveiligde server. De server van OZMO draait op Windows Server 2016, het meest veilige besturingssysteem voor servers ooit en is beveiligd met een Virtual Router en Firewall. Klanten hebben inzicht in waar hun data is opgeslagen, wat met ‘publieke’ clouddiensten vaak niet zo is. Mede daardoor heeft de cloudopslag van OZMO grote voordelen voor bedrijven.