No Talk Tuesday, 09.00 uur. Je schuift weer aan je bureau en start met je werkdag. Telefoontje hier, kletsende collega’s, een e-mail beantwoorden, telefoontje daar, en de taken die je eigenlijk wilde uitvoeren zijn er helaas maar deels van gekomen aan het eind van de dag. Een geluk: je bent niet de enige met deze ervaring!

Afleiding op de werkvloer ligt op de loer en daarom introduceerde Jason Fried (de auteur van de bestseller ‘Rework’) het initiatief ‘No Talk Tuesday’ in een TED Talk die al bijna vijf miljoen keer is bekeken. Zijn idee waaide al vrij snel over naar België en is inmiddels ook in Nederland gestrand.

Eén dag in de week volledige stilte

Volledige stilte op het werk. Tenminste: één dag in de week. Dat is waar No Talk Tuesday voor staat. Een aantal Amerikaanse en Brusselse bedrijven zijn onlangs het experiment aangegaan voor een maand en onderzochten of de productiviteit en concentratie van medewerkers werkelijk werden verhoogd. De hele maand werden elke dinsdagochtend de e-mails, social media en telefoontoestellen even aan de kant geschoven. Ook gesprekken met collega’s werden tot een minimum beperkt, zodat prikkels en afleidingen minimaal waren.

De uitkomst? Enkel positieve reacties – en medewerkers vonden het zelfs leuk. De regels zijn bovendien flexibel in te vullen. Zo voerde een Belgisch bedrijf ‘No Talk Tuesday’ alleen in voor de marketing afdeling en had een ander bedrijf de regel dat de telefoon wél aangenomen werd (maar de rest van de communicatie niet). Elke vorm van communicatie uitsluiten bleek best lastig.

No Talk Tuesday met OZMO

Goed idee dus, het ‘No Talk Tuesday’ initiatief! Wist je dat het invoeren hiervan met OZMO super eenvoudig is? Met OZMO’s SwyxIt! client kun je zelf je status instellen en wijzigen wanneer jij dat wil.  

Wil je niet gestoord worden? Zet jezelf dan op ‘Niet Storen’. Inkomende gesprekken worden dan standaard zonder beltoon aangeboden, collega’s kunnen geen chatbericht meer sturen en je kunt in alle rust en stilte werken.

Omdat je collega’s altijd je status kunnen zien, weten ze ook dat ze – wanneer je op ‘niet storen’ staat – je niet moeten storen, totdat je je status weer op ‘beschikbaar’ zet.

Verhoog eenvoudig de productiviteit op de werkvloer met OZMO’s gebruiksvriendelijke SwyxIt! client!

 

 

Gratis demo inplannen