Vanaf nu kunnen wij buitenlandse SIP trunks leveren. Hierdoor kunnen de belkosten van het desbetreffende land dus als nationale belkosten op de factuur worden vermeld. Als enige voorwaarde geldt: bij de debiteur binnen het OTP platform moet de landcode waarvoor het nationale verkeer geldt vermeld staan. Een debiteur met meerdere buitenlandse SIP trunks krijgt dus ook meerdere debiteur nummers en separate facturen voor elk land.

Een voorbeeld: Een SIP trunk in België

Oude situatie: Belverkeer binnen België wordt als internationaal verkeer op de factuur vermeld en belverkeer naar Nederland als nationaal verkeer.
Nieuwe situatie: Belverkeer binnen België wordt als nationaal verkeer op de factuur vermeld en belverkeer naar Nederland als internationaal.

Wat is een SIP trunk?

SIP, oftewel Session Initiation Protocol, is een protocol wat gebruikt wordt om onder andere VoIP / spraakverbindingen tot stand te brengen. Een SIP trunk is te vergelijken met een “traditionele” telefoonlijn. Het verschil is dat de inkomende en uitgaande gesprekken via het datanetwerk verlopen. Hierbij gaan spraak én data over één netwerk, in plaats van twee gescheiden netwerken. Klik hier voor meer informatie over onze SIP trunks.