+31 met een (0) ertussen. Dan weer zonder landnummer. Dan weer met een streepje ertussen. Bedrijven gebruiken allerlei manieren om telefoonnummers uit te schrijven – en lijken geen exacte beweegreden voor hun keuze te hebben. Deze diversiteit heeft ons aan het denken gezet: is er eigenlijk een optimale manier om een telefoonnummer weer te geven?

Wij van OZMO denken van wel. Wij geven de voorkeur aan het landnummer met het plusje – en het netnummer zonder 0. En we schrijven alles aan elkaar. Leest u ons telefoonnummer op deze manier: +31413741741.

De kentering in uitbellen

Het ziet er op het eerste oog wat chaotisch uit – toch is het voor ons volkomen plausibel. Telefoonnummers worden namelijk steeds minder overgetypt op een telefoontoestel, waar dat vroeger de enige manier was. Toen was het overzichtelijk om spaties tussen de cijfers te hebben – met cloud telefonie is het handmatig intoetsen van cijfers niet meer aan de orde.

Tegenwoordig kunt u – in ieder geval met OZMO’s cloud-oplossing – een telefoonnummer bellen door deze te selecteren en op een sneltoets te drukken. Zo belt u bij OZMO een nummer eenvoudig via F11. Hoe makkelijk kan het zijn?

De conclusie: er is maar 1 manier van telefoonnummer schrijven

Deze ontwikkelingen zijn voor ons alle reden om te pleiten voor een uniforme manier van het schrijven van telefoonnummers. Wij hopen dat u begrijpt waarom.