Steeds meer bedrijven maken gebruik van de cloud. Dit bleek eerder deze maand al uit een onderzoek van het CBS. Toch zijn er nog steeds bedrijven die geen gebruik maken van de cloud en zich afvragen: “hoe kan een cloudoplossing mijn bedrijf helpen?”. Hoe een bedrijf het beste geholpen kan worden is voor ieder bedrijf weer anders. Een onderwijsinstelling zal andere eisen stellen aan een cloudoplossing dan bijvoorbeeld een ziekenhuis. Wel heeft ieder bedrijf één ding gemeen: ze willen zo gebruiksvriendelijk en kosteneffectief mogelijk zijn, zodat er een zo hoog mogelijke klanttevredenheid ontstaat.

De bedrijfswereld is flink veranderd sinds de mogelijkheid van cloudoplossingen. Waar men vroeger te maken had met grote servers die in nog grotere kamers stonden (met ernorm hoge kosten), kan men vandaag de dag werken in de cloud. Geen gedoe meer met kamers vol technologie en kabels. De cloudprovider zorgt voor alle online infrastructuur en zorgt ervoor dat de omgeving up-to-date blijft en er altijd probleemloos gewerkt kan worden, zelfs per sector!

Gezondheidszorg

In de gezondheidszorg is het belangrijk dat gegevens real-time, oftewel zonder vertragingen, worden gecommuniceerd. Dit kan zowel tussen verzorgers of artsen zijn als tussen een verzorger en een patiënt. Zo moeten gegevens van patiënten op tijd ge-update worden en moeten afspraken zichtbaar zijn, reminders kunnen geven en eventueel geannuleerd kunnen worden. Daarnaast moeten online gezondheidsrapporten en verzekeringsgegevens altijd bereikbaar en up-to-date zijn.

E-commerce

Een van de snelstgroeiende sectoren is E-commerce, waarbij het van belang is dat updates regelmatig en op tijd worden uitgevoerd. Zo blijft het brand image bestaan en ontstaat er een hoge klanttevredenheid. Ook E-commerce heeft real-time communicatie nodig voor onder andere updates van bestellingen, annuleringen, retourzendingen, promoties en uitverkopen. Daarnaast vragen bedrijven in deze sector om een uitgebreid metrisch overzicht zodat zij de successen van eerdere campagnes beter te kunnen begrijpen en zich goed voor te kunnen  bereiden op komende campagnes.

Financiële industrie

De prioriteit voor een cloudoplossing in de financiële industrie ligt bij veiligheid. Bedrijven in deze sector moeten gegevens altijd veilig kunnen houden en eventueel delen, aangezien zij te maken hebben met gevoelige informatie. Dit gaat vooral over OTP’s (One Time Passwords), het resetten van wachtwoorden, betalingsherinneringen en alerts bij transacties. Daarnaast hebben zij een (veilig) platform nodig om klanten te informeren over leningen en aanbiedingen.

Transport & Travel

De komst van het internet heeft de manier van vervoer en reizen flink veranderd. Mensen kunnen nu online, vanuit huis een taxi bestellen of een hotel boeken. Voor bedrijven in deze sector is het van belang dat de actuele locatie van chauffeurs altijd bekend is, maar ook dat de chauffeur aangemeld is en erkend is. Daarnaast moeten klanten geïnformeerd worden over aanbiedingen en moeten chauffeurs ook aanbiedingen krijgen van ritten. Een ander belangrijk punt is het kunnen bieden van online privacy en bescherming van de gegevens van zowel de chauffeurs als de passagiers.

Online eten bestellen

Tegenwoordig kun je bij bijna op iedere plek waar je eten kunt halen ook je eten thuis laten bezorgen. Met de komst van smartphones is dit gepiept met slechts een paar drukken op de knop. Waar bedrijven in de horeca rekening mee moeten houden is dat zij gegevens hebben die online laten zien wanneer een bepaald gerecht niet meer op voorraad is. Of dat wanneer het bedrijf de klant wil contacteren, deze gegevens beschikbaar zijn. Ook zullen zij te maken hebben met aanbiedingen en betalingen en hebben zij hier de juiste gegevens voor nodig.

Cloudoplossing

Voor ieder van de hierboven genoemde problemen is er een oplossing in de cloud. Zo bestaan er platformen die ervoor zorgen dat bedrijven 24/7 berichten kunnen uitsturen en hun klanten op de hoogte kunnen houden van transacties en bestellingen. Dit helpt bedrijven ook om snel en gemakkelijk contact te krijgen met hun klanten en ze ten alle tijden geïnformeerd te houden. Deze platformen komen vooral van pas bij de gezondheidszorg, financiële instellingen, de reisbranche en horecagelegenheden.

De cloud biedt daarnaast platformen aan die campagnes kunnen runnen en hier vervolgens een uitgebreide analyse van kunnen doen. Ook kunnen klanten hiermee geïnformeerd worden over aanbiedingen en promoties en kunnen bedrijven een breder publiek bereiken. Dit soort platformen zijn vooral nuttig voor bedrijven in de E-commerce.

Werken in de cloud biedt zoveel mogelijkheden dat er altijd wel wat mogelijk is. Er is een cloudoplossing voor elke eis en elk bedrijf in iedere sector!

Vond je deze blog interessant?

Laat hieronder dan je e-mailadres achter en we sturen je relevante blogs voortaan gewoon toe. En nee: we spammen je niet helemaal vol.