Aanstaande zondag gaat de wintertijd weer in. Misschien voor de laatste keer, maar we moeten de klok om 3 uur ’s nachts toch weer een uur terug zetten. Elk jaar krijgen we opmerkingen over het feit dat de SwyxIt!-cliënt zich na het verzetten van de klok niet meer aanmeldt. Gelukkig hebben we daar een makkelijke oplossing voor. 

Let er na het overschakelen op de wintertijd (en ook de zomertijd) op dat de Windows tijd op je werkstation nog klopt. Je SwyxIt!-cliënt meldt zich namelijk niet meer aan op de OZMO cloud-omgeving als de tijd niet klopt of afwijkt. Het is belangrijk dat alle apparatuur in je netwerk synchroon met elkaar loopt en gebruik maakt van dezelfde tijdserver (bijvoorbeeld pool.ntp.org).

wintertijd

De tijd aanpassen op je Windows-werkstation

Windows synchroniseert automatisch met time.windows.com. Als je een andere tijdserver wilt, kun je dat handmatig aanpassen. Hoe je dat doet? Klik op de klok van het systeemvak, rechtsonderin of ga naar het configuratiescherm. Vervolgens klik je op datum- en tijdinstellingen. Klik op datum en tijd wijzigen en klik op het tabblad internettijd. Klik dan op instellingen wijzigen. Kies hier de juiste tijdserver.

Let er dus op dat al je apparatuur op dezelfde tijdserver loopt, anders ben je na het ingaan van de wintertijd niet bereikbaar. Vragen? Neem contact met ons op via +31(0)413741741.