Kort geleden was het weer zover: het jaarlijks terugkerend evenement: International Film Festival Rotterdam, ook wel bekend als IFFR. Het filmfestival beleefde dit jaar zijn 47ste editie in Rotterdam en is één van de belangrijkste podia voor de onafhankelijke en vernieuwende cinema uit alle delen van de wereld. In 10 dagen tijd waren er 140 wereldpremières, zijn er 531 films vertoond en waren er 2.405 filmprofessionals aanwezig.

Tot voor kort belde IFFR echter nog met ISDN. Erik Gallema – Coördinator Digitalisation bij IFFR wist dat KPN binnenkort de stekker uit ISDN trekt en was opzoek naar een toekomstbestendig alternatief voor ISDN – dat flexibel in te richten was.

Met VAMO is IFFR overal telefonisch bereikbaar

Zodoende ging IFFR research doen naar hosted VoIP en naar partijen die VoIP aanbieden. Uiteindelijk kwamen ze in contact met OZMO. Na een kennismakingsgesprek met één van onze specialisten en nadat ze persoonlijk advies ontvingen, was het voor IFFR al snel duidelijk dat dit dé gewenste oplossing was. “Vaste telefoons, dat blijft nog steeds van belang maar je ziet ook dat mensen steeds meer op locatie werken. We zijn een festival dat op verschillende locaties aanwezig is en en werkt. Onze mensen zijn over de hele wereld op zoek naar mooie films. Met VoIP telefonie is het makkelijk om met elkaar in contact te blijven,” aldus Erik van IFFR. Met VAMO (Vast en Mobiel) van OZMO zijn de medewerkers waar zij zich ook bevinden telefonisch bereikbaar op hun vaste directe nummer.

Op de piekmomenten heeft OZMO het aantal gesprekskanalen verhoogd, waardoor zij te allen tijde telefonisch bereikbaar bleven. Het VoIP abonnement is gemakkelijk op- en af te schalen aan de hand van de aantal medewerkers.