De 8 vestigingen van Ooms Makelaars uit Rotterdam maken vanaf nu gebruik van Swyx van OZMO. In minder dan twee maanden tijd wisten wij hun oude telefonie-oplossingen te vervangen door de oplossing van OZMO. Dankzij onze oplossing zijn de 110 medewerkers van Ooms een stuk beter bereikbaar.

Ooms Makelaars

Ooms Makelaars is een oude rot in het vak. Ze zijn sinds 1927 – dus ruim 90 – jaar actief. Wat begon als één vestiging in Rotterdam, is uitgegroeid tot acht locaties over de gehele regio. Ooms heeft vestigingen in Rotterdam Groot-Rijnmond, Drechtsteden, Alblasserwaard, Hoeksche Waard, Noordwest-Brabant en op de Zuid-Hollandse Eilanden. Ze zijn actief in de woningmakelaardij, commercieel vastgoed, financieel advies en taxaties.

Efficiënt werken dankzij iQueue

Ooms Makelaars heeft gekozen voor iQueue. iQueue is een klantcontactc center-tool die ervoor zorgt dat alle communicatie binnen het bedrijf – van webchat tot telefonie – direct naar de juiste medewerker gaat. Daardoor ontvangt niemand telefoon die niet voor hen bestemd is en kun  je voor diverse communicatiekanalen, zoals Twitter, WhatsApp en Web chat, pushberichten ontvangen in de iQueue taskbar.

Voor Ooms betekent dat een garantie van de bereikbaarheid van de medewerkers zonder dat de vestigingen telefoonnummers hoeven door te schakelen. Dit levert een grote tijdsbesparing op en ook voor de klanten is het een stuk fijner.

Daarnaast krijgt het management inzicht in de dagelijkse telefonische communicatie zoals het aantal gesprekken per vestiging, opneemsnelheid en wachttijd van klanten. Medewerkers kunnen nu de status van collega’s op andere vestigingen bekijken (aanwezig/bezet/niet storen) en hebben ieder een eigen 088-nummer. Hierdoor zijn de communicatielijntjes korter geworden tussen klanten en medewerkers van Ooms.

Medewerkers van Ooms hoeven nooit meer van hun plek te lopen om te zien wie er aanwezig is en al hun gesprekken worden voortaan geregistreerd. Ook kunnen ze hun communicatie overzichtelijk houden en een stuk efficiënter werken.

Ooms makelaardij maakt ook gebruik van de integratie tussen Realworks en OZMO.