ISDN stopt. Dus wat nu? VoIP, oftewel bellen over het internet, is de toekomst voor zakelijke telefonie en heeft in tegenstelling tot traditionele telefonie onbegrensde mogelijkheden.

Denk bijvoorbeeld aan integratiemogelijkheden met je CRM, én via een vast-nummer bereikbaar zijn op mobiele telefoons tijdens kantooruren. Bovendien brengt VoIP een flinke kostenbesparing met zich mee.

ISDN stopt, wat nu?

Na 30 jaar dienst gaat ISDN met welverdiend pensioen. Het aantal gebruikers van ISDN loopt steeds meer terug en door het stabiele internet neemt het bellen via internet (VoIP) juist toe. En dat is niet voor niets. Met VoIP zijn de mogelijkheden namelijk onbegrenst. Je belt via internet, wat je hoge kosten scheelt voor onderhoud en apparatuur.

Met VoIP zijn je medewerkers altijd én overal bereikbaar bent. Of ze nou op hun vertrouwde werkplek zitten, in het buitenland, of wanneer ze thuis aan het werk zijn. Ze bellen overal met hetzelfde nummer, zelfs vanaf hun (privé of werk) mobiele nummer. Met het alternatief van ISDN krijg je meer voor minder, meer functionaliteiten voor lagere lasten.

De kosten van VoIP

In tegenstelling tot bij ISDN hoef je dus bij VoIP geen gigantisch bedrag in een telefooncentrale te investeren. Dit komt om dat de centrale zich bevindt in OZMO’s datacenter, waardoor je als bedrijf geen duur apparatuur hoeft aan te schaffen. Zo kan er al een aanzienlijk groot bedrag bespaard worden.  Bovendien staat het alternatief van ISDN ook bekend om de lage maandelijkse belkosten, een besparing op telefonieuitgaven van 30 procent op jaarbasis is zeker reëel met VoIP.

Laat je gegevens achter en ontvang vrijblijvend advies die afgestemd is op jouw persoonlijke situatie. We nemen binnen één werkdag contact met je op.