“Kies 1 voor administratie, kies 2 voor sales”. Keuzemenu’s: je komt er bijna dagelijks mee in aanraking. Met een keuzemenu komt je klant direct uit bij de juiste afdeling en dat kan een enorme tijdbesparing zijn. Tot voor kort bracht dit echter hoge kosten met zich mee.

Gelukkig is een keuzemenu nu volledig kosteloos met VoIP van OZMO! Bovendien zijn deze keuzemenu’s dynamisch. Begin je menu bijvoorbeeld met ‘goedemorgen’ in de ochtend en pas keuzes aan naar iets wat relevant is voor een klant die van een bepaalde locatie belt.
Dat maakt het nét iets persoonlijker én efficiënter!

Een goed keuzemenu levert tijd op

Efficiëntie, tijd winnen dus, is belangrijk. De drukte die toeneemt, maar ook afleiding die op de loer ligt, maakt dat er veel tijdwinst te behalen valt. Daarom heb je als OZMO-klant de mogelijkheid om zelf een keuzemenu voor alle inkomende oproepen samen te stellen en aan te passen – Je kent het wel: Kies 1 voor afdeling sales, kies 2 voor afdeling finance, kies 3 voor marketing, …

Een goed keuzemenu bevordert tenslotte zowel de bereikbaarheid van een organisatie als de efficiëntie voor medewerkers. Bovendien worden inkomende oproepen direct doorverbonden met de juiste persoon of afdeling. Geen oproepen meer die niet voor jou bestemd zijn, en de beller heeft direct de juiste persoon aan de telefoon – Optimale communicatie tussen beller en organisatie. Met OZMO stel je eenvoudig je belplan samen.

 

Laat je gegevens achter en ontvang vrijblijvend advies die afgestemd is op jouw persoonlijke situatie. We nemen binnen één werkdag contact met je op.